<< Vorige
1
2
3
4
5
6
7
Volgende >>
12-01-2023 Flevoland moet zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Dat zegt dijkgraaf Hetty Klavers tegen Omroep Flevoland. De provincie wil daarom een klimaatadaptatieplan opstellen. Hierin worden maatregelen beschreven om de gevolgen van de klimaatverandering, zoals droogte en wateroverlast, op te vangen.
11-01-2023 Waterschap Zuiderzeeland heeft maatregelen genomen om extra water af te voeren naar het IJsselmeer en randmeren. Dat schrijft Omroep Flevoland vandaag. Het is een voorzorgsmaatregel, omdat de bodem erg nat is door de recente regenval en er in de nacht van vandaag op morgen tot 40 millimeter regen verwacht wordt. Dit kan leiden tot stijgende waterpeilen in sloten.
24-11-2022 De waterschapsbelasting voor huishoudens wordt volgend jaar met ruim vijf procent verhoogd. Dat is woensdag besloten tijdens de algemene vergadering van het Waterschap Zuiderzeeland.
09-09-2022 Het waterpeil in het Veluwemeer is weer normaal. Het is daarom niet meer nodig om met behulp van gemaal Lovink extra water naar het Veluwemeer te pompen. Dat schrijft Waterschap Zuiderzeeland in een nieuwsbericht.
26-08-2022 De tropische temperaturen blijven nog even. En daar heeft het fruit aan de fruitbomen in Flevoland ook last van. Goed fruit moet niet te warm worden. Daarom beregenen fruittelers het fruit. "De watervraag in het hele gebied is groot op tropische dagen als deze. Op dit moment is er nog voldoende water om dit te kunnen doen", schrijft Waterschap Zuiderzeeland, die zich volop inzet om water op de juiste plek te krijgen.
11-08-2022 Veel boeren, natuurorganisaties, particulieren en ondernemers gebruiken deze warme dagen water uit de sloten en tochten. Hierdoor kan het waterpeil lokaal snel zakken. "Om te voorkomen dat dit gebeurt, vragen we alle grote verbruikers hun watervraag bij ons te melden", zo schrijft Waterschap Zuiderzeeland op hun website.
06-08-2022 Vanwege de aanhoudende droogte gaat Waterschap Zuiderzeeland dit weekend opnieuw water uit het Markermeer richting het Veluwemeer pompen. "Dit doen we in opdracht van Rijkswaterstaat, de beheerder van het meer, voor een goed waterpeil in het Veluwemeer", schrijft het Waterschap.
04-08-2022 In het Flevolandse gebied van Waterschap Zuiderzeeland zijn er nog nauwelijks problemen met de droogte. Dat laat een woordvoerder van de organisatie weten aan Omroep Flevoland. Landelijk is er sinds woensdag officieel sprake van een watertekort.
22-07-2022 Waterschap Zuiderzeeland rondde onlangs de werkzaamheden af van de renovatie van rioolgemaal 680 in Biddinghuizen. Het rioolgemaal verpompt het afvalwater uit Biddinghuizen en omgeving naar de afvalwaterzuivering (AWZI) in Dronten. Hier wordt het afvalwater gezuiverd. Nu de renovatie afgerond is, kan het rioolgemaal de komende jaren weer vooruit.
14-07-2022 Op het Veluwemeer zijn met dit mooie weer veel bootjes te vinden. Ook is het goed toeven op de dijken langs het water. Voor een goed waterpeil in het Veluwemeer pompt Waterschap Zuiderzeeland water uit het Markermeer richting het Veluwemeer. Dit doet het Waterschap in opdracht van Rijkswaterstaat, de beheerder van het meer. Het is voor eigenaren van boten en woonboten in de Hoge Vaart en Noorderplassen belangrijk om de lijnen goed in de gaten te houden.
28-06-2022 De waterschapsbelasting voor huishoudens zal, als het voorstel wordt aangenomen, volgend jaar met zo'n 6,5 procent stijgen. Dat schrijft Omroep Flevoland. Het voorstel wordt volgende week besproken tijdens de Algemene Vergadering van het Waterschap Zuiderzeeland.
10-06-2022 Waterschap Zuiderzeeland heeft dit Pinksterweekend het waterpeil in de vaarten verlaagd. Dit was nodig vanwege de vele regen die gevallen is. Het waterpeil in de vaarten in Flevoland is nu weer op het normale waterniveau.
18-05-2022 De verwachting is dat er rond 2050 gemiddeld eens in de 20 jaar watertekorten optreden. Ook veranderen de chlorideconcentraties in het grond- en oppervlaktewater. Dit zijn uitkomsten van een onderzoek, dat in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland is uitgevoerd.
04-04-2022 Tijdens de nachtvorstperiode, van eind maart tot eind mei, staat het water in de Hoge Vaart hoger. Dat schrijft Waterschap Zuiderzeeland. "We zorgen dan voor voldoende water in de sloten en tochten, zodat de fruittelers kunnen beregenen, mocht dat nodig zijn". De waterstand in de sloten en tochten die in open verbinding staan met de Hoge Vaart is dan ook tijdelijk hoger.
22-02-2022 De afgelopen dagen trokken drie stormen en hevige regenbuien over ons land. Dit zorgde op sommige plekken voor wateroverlast, maar de Flevolandse dijken hebben geen ernstige schade opgelopen. Dat schrijft Waterschap Zuiderzeeland.
21-02-2022 Door de grote hoeveelheid neerslag die de afgelopen dagen tijdens de stormen is gevallen, draaien de zeven gemalen aan de rand van onze provincie spreekwoordelijke overuren. Daaarover berichtte Omroep Flevoland zondag.
26-01-2022 De muskusrattenbestrijders van Waterschap Zuiderzeeland vingen het afgelopen jaar 3.185 muskusratten. Dit is een daling van ruim 20% ten opzichte van het jaar 2020. In het hele beheergebied zijn afgelopen jaar geen beverratten aangetroffen. Muskus- en beverratten vormen een risico voor dijken en de natuur.
24-01-2022 Waterschap Zuiderzeeland, provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben in kaart laten brengen waar in de provincie Flevoland explosieven uit de Tweede Wereldoorlog kunnen zijn achtergebleven. Op de kaart is te zien dat Biddinghuizen en buitengebied volledig vallen onder 'Verdachtgebied Ontplofbare Oorlogsresten'. Het is de eerste keer in Nederland dat een hele provincie is onderzocht.
10-11-2021 Op maandag 15 november is de najaarsschouw van Waterschap Zuiderzeeland in de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. Tijdens deze schouw controleert het waterschap of de sloten goed onderhouden zijn.
11-10-2021 Vanaf maandag 11 oktober start Waterschap Zuiderzeeland met de renovatie van rioolgemaal 680 Biddinghuizen aan de Waterkant in Biddinghuizen. Het rioolgemaal verpompt het afvalwater naar de afvalwaterzuivering (AWZI) in Dronten.
28-09-2021 Waterschap Zuiderzeeland wil bijna een half miljoen euro investeren in een nieuw grondwatermeetnet. Nu heeft het waterschap vooral peilbuizen aan de rand van de provincie. Om een beter beeld te krijgen van wisselingen in de grondwaterstanden, moeten er daar meer van komen. Daardoor kan er sneller worden ingegrepen als een gebied te droog of te nat wordt.
23-09-2021 De komende drie jaar slaan de gemeente Noordoostpolder, de provincie Flevoland, LTO Noord, het Rijksvastgoedbedrijf en het Waterschap Zuiderzeeland de handen ineen om nieuwe toekomstperspectieven te ontwikkelen over hoe we om kunnen gaan met bodemdaling.
17-09-2021 Waterschap Zuiderzeeland roept Waterbazen op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water. Door te Scheppen voor schoon water draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en hou je het water schoon.
24-08-2021 Boeren in Flevoland kunnen voor de tweede keer hun ongebruikte landbouwchemicaliƫn gratis inleveren. Het Centrum voor Landbouw en Milieu Onderzoek (CLM) zamelt het gif net als twee jaar geleden in namens Waterschap Zuiderzeeland onder de noemer 'Bezem door de middelenkast Flevoland 2021'.
05-07-2021 Om te kunnen zorgen voor voldoende en schoon grondwater heeft Waterschap Zuiderzeeland inzicht nodig in het ondiepe grondwatersysteem. Het waterschap beschikt momenteel over een aantal grondwatermeetpunten. Maar dit zijn er te weinig om een volledig beeld van de grondwaterstand in Flevoland te krijgen.
<< Vorige
1
2
3
4
5
6
7
Volgende >>