Wijnproeverij De Klink
Zondag 10 januari 2010BIDDINGHUIZEN - Restaurant De Klink organiseert op vrijdag 22 januari en zaterdag 23 januari, in samenwerking met Verbunt Wijnkopers, een wijnproeverij met bijpassende hapjes.
De wijnen die u proeft op deze avond, zijn wijnen van de wijnkaart, open huiswijn en een aantal speciale wijnen die voor de proeverijen de daarbij passende gerechtjes zijn ingekocht.
De wijnen hoeft u natuurlijk niet uit te spugen, u kunt ze ook gewoon opdrinken.
De avond wordt gestart met de Sparkling van El Portillio uit Argentinië, waar de Nederlander Mijndert Pon de bodega “Salentein” leidt. Een mousserende wijn van 75% Chardonnay en 25% Pinot Noir. De wijngaard van El Portillio ligt aan de voet van het Andesgebergte op zo’n 1200 meter hoogte. De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt.
Hierna gaan we de grote oversteek weer maken naar Europa, hier bezoeken we de wijngaarden van Markus Molitor in zuid Duitsland . We blijven in de beurt en gaan naar de Elzas of zoals de franse het noemen Alsace. Uit de wijngaard van Ribeauville halen we de Pinot Gris, deze wordt vergezeld met een gegaarde kalfsnek. Om in de trend te blijven van de witte wijnen gaan we naar het zuidelijk halfrond en wel naar Australië. Vandaar proeven we een Viognier met daarbij gegrilde schotse coquille met Hollandse bloedworst en pastinaakcrème.
We blijven nog even aan deze kant van de Grote Oceaan en gaan naar Nieuw Zeeland voor een Sauvignon Blanc van Nautilis. Deze iets wat vettig witte wijn kan goed bij een gebakken heilbot met een beurre blanc saus.
Terug naar Zuid Amerika, en wel naar Argentinië, om aan de voet van het Andesgebergte een Pinot Noir te gaan proeven van de wijngaard “El Portillo” van Mijndert Pon. De kalkoenrollade met bospaddenstoelen lijkt de ideale combinatie. We blijven wat heen en weer gaan over de grote Oceaan. Terug naar Australie om daar een Shiraz te proeven met lamsrugfilet en bearnaise saus.. In Zuid Afrika nemen we een Pinotage om daar toch een weer een hazenpeper bij te proeven. Uit Chili proeven we een Merlot van de wijngaard Montes gelegen op de helling van de Apalta Valley.
Na de uitstapjes naar diverse gebieden op de wereldkaart, gaan we toch nog even langs de kust van Portugal, om daar port te proeven van het wijnhuis Kopke en wordt vergezeld met een paar kazen en een klein.
Om de avond af te sluiten gaan we nog even naar Duitsland om neer te strijken in de vallei van Saar Ruwer. Hier hebben we een prachtige Beerenauslese dessertwijn gevonden. De wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud en de traditionele Riesling druif heeft de edele rottig ondergaan. Hierbij hoort eigenlijk gewoon een bol vanille roomijs met een stukje warme apfelstrudel.
U bent dus van harte uitgenodigd om al deze lekkernijen te komen proeven.
De avonden beginnen om 18.30 uur met een inloop, om 19.00 uur zullen we starten met de wijnproeverij. Het eind van deze enerverende avond staat gepland op 22.00 uur. De kosten voor al dit lekkers is € 25.- per persoon.
Reserveren voor deze avond is gewenst, telefonisch reserveren kan van donderdag tot en met dinsdag op tel.nr 0321-331465 vanaf 10.00 uur of dagelijks via www.deklink.nl.