Bierproeverij bij restaurant De Klink
Dinsdag 3 maart 2009BIDDINGHUIZEN - In het kader van het 40 jarig bestaan, organiseert restaurant De Klink op vrijdag 13 maart in samenwerking met Drankenhandel “De Klok” een bierproeverij.
De aanvang van de proeverij is om 19.00 uur. Tijdens deze bierproeverij krijgt u verschillende bieren te proeven met daarbij passende kleine gerechten.
“Bieroloog” Willem Spannenberg zal u meer vertellen over de herkomst en de bereiding van de te schenken bieren. Bierproeverij is niet alleen voor mannen, maar ook vrouwen zijn van harte welkom om juist te proeven dat bier niet alleen maar voor mannen is.
De aanvang zal beginnen met een aperitief, dit zal zijn een bier uit België en wel de Grimbergen Goud 8°. De Grimbergen Goud 8° is een sterk, blond bier van hoge gisting, dat hergist in de fles. Er werd een uniek recept gecreëerd met respect voor de Grimbergen-traditie waar eigenschappen als smaak, karakter, degustatie en onthaasting cruciale criteria zijn voor het dragen van de Grimbergen stempel. Wie proeft van de Grimbergen Goud 8°, kan er een fijn hopkarakter in ontdekken dat afkomstig is van Saazhop, een kwalitatief hoogstaande aromatische hop die gebruikt wordt gedurende het kookproces. De Grimbergen Goud 8° als “een gouden nectar met een fluweel hoppige afdronk”. Hierbij wordt een licht gerookt tartaartje van forelfilet geserveerd.
In Limburg staat de brouwerij van Gulpener, deze brouwerij is in Nederland "de grootste van de kleine brouwerijen" met een traditie die terug gaat tot 1825.
Van deze brouwerij komt de “Château Neubourg” een pittig, sprankelend en aromatisch gehopt bier gebrouwen van uitsluitend milieuvriendelijk geteelde natuurzuivere gerst, hop van Limburgse bodem en water uit eigen bronnen. De benodigde gerst wordt zelfs deels verbouwd op de landerijen van het adellijke renaissance kasteel Neubourg. Om de rijke smaak te behouden wordt Château Neubourg (5% alc.) niet gepasteuriseerd. Hierbij wordt een salade met gegrilde tonijn geserveerd.
Na deze combinatie van pilsener en spijzen is het tijd voor de Grimbergen Dubbel. De mengeling van verschillende moutsoorten en de dubbele gisting geven Grimbergen Dubbel deze typisch donkere kleur en volle smaak.
Een abdijbier met dieprode "Bourgogne"kleur, zoet-bitter met veel volheid en toetsen van karamel. Bij dit bier proeven we, speenvarken met Grimbergen Dubbel, geserveerd met zilveruitjes en oesterzwammen .
Terug naar Groenlo, waar de Grolsche Bierbrouwerij staat. Grolsch Premium Weizen is de kijk van Grolsch op genieten van een eeuwenlange traditie in Duits Hefe Weizenbier. Het heeft een krachtige, niet-zoete, volfrisse weizensmaak, waardoor Weizen het hele jaar gedronken wordt. Grolsch Premium Weizen wordt gebrouwen volgens het traditionele Duitse Reinheitsgebot met alleen water, tarwemout, gerstemout, gist en hop. Grolsch Premium Weizen heeft een lichte gistnevel. Een gepocheerd stukje tongfilet past hier uitstekend bij.
Restaurant De Klink en de drankenhandel “De Klok”, hebben bij de paters-brouwers van de abdij Grimbergen en fust op de kop weten te tikken, waarin al 2jaar Grimbergen Cuvée gelagerd zit. Dit fust wordt op vrijdag 13 maart aangeslagen, volgens de oude methode. Doormiddel van een handpomp wordt voor u een proefglaasje bier geschonken. Dit hooggegiste bier heeft bijna de smaak van port en past heerlijk bij een stoofpot van wild volgens de paters.
Na deze beleving nog wat extremere bieren. Als eerst de Mort Subite Xtreme Kriek. Mort Subite Xtreme Kriek wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic en langzaam gerijpt op eikenhouten vaten. Hieraan worden de sappigste en rijpste krieken toegevoegd wat dit artisanale bier zijn zéér fruitige kriekensmaak geeft. Daarbij, hoe kan het anders Luikse wafel met warme kersen en vanille ijs.
Afgesloten wordt er met één van de zware bieren van de Grolsche bierbrouwerijen, de Amsterdam Navigatore 8.4%. Dit bier komt van de tap en is van oorsprong een exportbier maar nu ook in Nederland te verkrijgen. Bij dit blonde bier een crème caramel geserveerd als afsluiter van de bierproeverij.
De avond begint om 18.30 uur met een inloop, om 19.00 uur wordt er gestart met de bierproeverij. Het eind van deze enerverende avond staat gepland op 22.00 uur. De kosten voor al dit lekkers is € 17,50 per persoon.
Reserveren voor deze avond is gewenst, telefonisch reserveren kan van donderdag tot en met dinsdag op tel.nr 0321-331465 vanaf 10.00 uur of dagelijks via http://www.deklink.nl