Opnieuw forse omzetgroei (40 procent) Flevosap
Vrijdag 8 februari 2008BIDDINGHUIZEN - Flevosap moet alle zeilen bijzetten om aan de vraag naar de in oktober 2007 geïntroduceerde smaak appel-peer te kunnen voldoen.
Steeds meer supermarkten nemen het product in hun assortiment op en de consument lijkt verknocht aan de nieuwe smaak. In de maand januari leidde het succes van de smaak appel-peer zelfs tot een omzetstijging van honderd procent bij Flevosap, in vergelijking met de maand januari een jaar eerder.
Over geheel 2007 behaalde Flevosap - net als in 2006 - opnieuw een forse omzetstijging. In 2006 nam de omzet met zestig procent toe van 1 tot 1,6 miljoen liter. Vorig jaar steeg de omzet nog eens met veertig procent en kwam de productie van de verschillende smaken Flevosap op ongeveer 2,2 miljoen liter te liggen. Volgens de directie van Flevosap neemt de verkoop nog steeds toe, omdat meer consumenten bewust kiezen voor gezonde voeding. Ook de introductie van nieuwe verpakkingen en nieuwe smaken zorgen voor een hogere omzet.
Het succes van de smaak appel-peer wordt door de Flevosap-eigenaren Roel en Wyno Vermeulen toegeschreven aan de vrij zoete smaak van het product. Deze zoete smaak wordt verkregen door de toevoeging van het perensap. De consument ervaart dat dus als zeer prettig. De appel-peer bestaat voor 50% uit perensap en 50% uit appelsap. De peren zijn afkomstig van de fruitkwekerij van Vermeulen zelf en van collega-bedrijven uit de omgeving. Het gaat om de perensoorten Conference en Doyenne du Comice, die op de speciale Flevosap-persen tot sap worden geperst.
Roel Vermeulen is er trots op dat ook de nieuwe smaak weer zonder enige toevoeging gerealiseerd is. Bij het persen wordt gebruik gemaakt van een speciale methode, waarna het niet meer nodig is om conserveringsmiddelen of andere stoffen aan het perssap toe te voegen. Wel wordt het sap gepasteuriseerd, zodat het buiten de koelkast ongeopend een jaar houdbaar blijft. “De omzetgroei van appel-peer gaat veel sneller dan verwacht. Voor ons en voor de supermarkten is het mooi dat het om additionele omzet gaat, als we kijken naar het Flevosap-assortiment. Appel-peer is echt een succesnummer.”
Over Flevosap
Fruitkwekerij Vermeulen is in 1993 begonnen met het maken van appelsap uit het fruit dat van de eigen appelboomgaarden afkomstig is. Om een liter appelsap van goede kwaliteit te kunnen maken is anderhalve kilo appels nodig, Flevosap is dus een puur-natuursap. Flevosap is gepasteuriseerd. Dit houdt in dat het sap wordt verwarmd tot ongeveer 85°C, waarna het kiemvrij is. Vervolgens wordt het sap weer afgekoeld en naar de firma Vorselaars BV vervoerd voor het afvullen in glazen flessen. Wie meer wil weten over Flevosap en de productie ervan, kan kijken op http://www.flevosap.nl