Big Willem is het verhaal van Willem van Boxtel (1954), een Amsterdamse jongen die van brommer rijdende nozem uit de Indische Buurt uitgroeit tot president van de Hells Angels Amsterdam Holland. Vanuit hun door de gemeente verstrekte clubhuis aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam heersen de Hells Angels vanaf de jaren zeventig over de Amsterdamse Wallen, over Nederland en uiteindelijk over heel Europa. Ze lijken tot ver in de jaren negentig onaantastbaar, tot er door criminele invloeden scheuren ontstaan binnen de eens zo ondeelbare club, waar eer en broederschap voorop stonden. De Hells Angels komen in een neerwaartse spiraal terecht die niet meer te stoppen is. Middels een coup wordt president Willem van Boxtel in 2004 met bad standing uit de club gezet. Pas in 2013 laat hij weer publiekelijk van zich horen: hij sluit zich aan bij motorclub No Surrender, maar na twee jaar houdt hij het daar voor gezien. Tegenwoordig brengt Willem veel tijd door met zijn kinderen Jerry en Melanie en kleinzoon Mikey in Nederland of in La Carihuela, de Hollandse enclave in het Spaanse Torremolinos. Hij legt nog altijd respectabele afstanden af op zijn motor en maakt de balans op: ‘Twintig jaar na mijn afzetting vond ik het tijd om eens míjn verhaal te vertellen.’ Big Willem is het waargebeurde en rauwe relaas van een jongen die met de verschoppelingen van de maatschappij een club vormt en uiteindelijk uitgroeit tot een speler van wereldformaat.
Voor iedereen die zichzelf en anderen beter wil leren kennen, die het wel eens moeilijk heeft, en professionals die zich willen laten inspireren
Haar hele leven was Griet Op de Beeck op zoek naar het beter waarvan ze altijd geloofde dat het moest bestaan. En het werd beter, een minibeetje, voetje voor voetje en dan ging ze plots evengoed weer terug naar af; een echte ommezwaai kwam er nooit. Tot ze zelf besliste om terug naar school te gaan en naast schrijver ook therapeut te worden, en zo te onderzoeken wat echt kan helpen. Ze raakte onderweg zowaar bevriend met wereldtoppers in therapieland en kreeg de kans om in vele buitenlanden te leren van de invloedrijke vernieuwers en gezaghebbende autoriteiten van vandaag als Bessel van der Kolk, Esther Perel en Richard Schwartz. In Het wordt beter beschrijft Op de Beeck op haar bekende intieme wijze niet alleen het boeiende en helende parcours dat ze de afgelopen jaren heeft doorlopen, maar ook wat ze daaruit heeft geleerd en wat nuttig kan zijn voor anderen. Omdat ze dit zelf allemaal zo graag veel eerder had geweten. Omdat ze de hoop wil uitdragen die ze zelf bij momenten bijna verloren was. Omdat zij weet wat mogelijk is nu, en dat iedereen zo van harte gunt.
Griet Op de Beeck is een van de succesvolste schrijvers van ons taalgebied. Ze schreef onder meer de veelgeprezen romans Vele hemels boven de zevende, Kom hier dat ik u kus, Gij nu en Jij mag alles zijn. Van haar boeken werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In 2018 schreef ze het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten.
Over het werk van Griet Op de Beeck:
‘Wie honderdduizenden boeken verkoopt, is niet alleen een verschrikkelijk goede en getalenteerde schrijver, maar heeft ook een onontdekte zenuw in de samenleving geraakt: een gevoel, een staat van zijn ontdekt en beschreven waarin velen zich herkennen, velen opeens denken: shit, ik ben dus niet alleen met al dat schijnbaar oeverloos geworstel met dit leven. En shit, het kan blijkbaar nog erger dan bij mij. En driemaal shit, je kan daar ook uit geraken.’ Yves Desmet ‘Griet Op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij.’ De Standaard
CAAF IS TERUG OP KANTOOR, HOERA! Op haar nieuwe werkplek laaft ze zich aan schriftjes, gummetjes en de centrale verwarming. Ze beseft nu pas hoezeer ze het kantoorleven heeft gemist. Met haar open – en regelmatig wat verwarde – blik, treedt Cavia haar nieuwe collega’stegemoet. Otto van Facturatie, die tijdens werktijd zijn verzameling WOII-parafernalia cureert, Helma van Communicatie, die jubelt dat Caaf de nieuwsbrief van haar overneemt en collega Van Put die er al dertig jaar schijnt te werken, maar zelden wordt waargenomen. Terug op kantoor is een grappig en ontroerend boek. De kantooravonturen van Cavia zijn een feest der herkenning voor iedereen die ooit op een kantoor heeft gewerkt, al was het maar een vakantiebaantje. Van ongemakkelijke kantoorborrels en hardnekkige foutmeldingen in ‘het systeem’ tot wiener melanges en een pijnlijke ontslagronde.
CAAF IS TERUG OP KANTOOR, HOERA! Op haar nieuwe werkplek laaft ze zich aan schriftjes, gummetjes en de centrale verwarming. Ze beseft nu pas hoezeer ze het kantoorleven heeft gemist. Met haar open - en regelmatig wat verwarde - blik, treedt Cavia haar nieuwe collega'stegemoet. Otto van Facturatie, die tijdens werktijd zijn verzameling WOII-parafernalia cureert, Helma van Communicatie, die jubelt dat Caaf de nieuwsbrief van haar overneemt en collega Van Put die er al dertig jaar schijnt te werken, maar zelden wordt waargenomen. Terug op kantoor is een grappig en ontroerend boek. De kantooravonturen van Cavia zijn een feest der herkenning voor iedereen die ooit op een kantoor heeft gewerkt, al was het maar een vakantiebaantje. Van ongemakkelijke kantoorborrels en hardnekkige foutmeldingen in 'het systeem' tot wiener melanges en een pijnlijke ontslagronde.
Het allereerste bedtijdboek van De Zoete Zusjes is een gezellig doe- én leesboek bomvol leuke avondrituelen om de dag mee af te sluiten voor het slapengaan.
Het is bedtijd, maar de Zoete Zusjes Saar en Janna zijn nog lang niet moe! Gelukkig staat dit extra grote en dikke bedtijdboek boordevol manieren om nog even een kwartiertje te kunnen rekken. Sluit vanaf nu elke dag af met de Zoetje Zusjes. Voor iedere dag van de week is er een eigen categorie: doen, vertellen, dromen, challenge, Q&A, zoeken en lekker lezen. Of kies gewoon uit waar je zin in hebt en doe ze allemaal door elkaar!
Met onder andere:
Leg alvast een outfit klaar voor morgen. Doe een stoeiwedstrijd met je ouder, broer of zus. Bedenk hoe je leven er over dertig jaar uitziet. Maak een spannende nachtwandeling in het donker. Benoem waar je vandaag vrolijk of verdrietig van werd. Bedenk een megagoede prank om iemand uit je familie mee in de maling te nemen. Heerlijke verhaaltjes om zelf of samen te lezen.
Naar bed gaan is een feest met deze 49 nieuwe avondrituelen!
Een heerlijk boek om samen te lezen vanaf 4 jaar. De uitvoering van dit boek is mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glow in the dark op het omslag. Dat maakt dit boek ook een perfect cadeau voor elk kind. Ter gelegenheid van een verjaardag, diploma, verhuizing, Sinterklaas, Kerstmis, of gewoon zomaar.
'Migratiemagneet Nederland' is het langverwachte realistische boek over de actuele migratiestromen naar Nederland. Jan van de Beek levert de feiten en de cijfers en draagt bij aan de oplossingen.
De omvangrijke immigratie is al een halve eeuw het meest splijtende thema in de Nederlandse samenleving. Ook de verkiezingen van november 2023 gingen vooral over asiel en migratie. Verreweg de meeste Nederlanders willen minder immigratie, maar in de praktijk wordt het volste land van het Europese continent steeds voller. Jan van de Beek is dé expert op het vlak van de toestroom naar Nederland sinds de jaren vijftig en zestig. Hij promoveerde op de geschiedenis van het onderzoek naar de economische gevolgen van de immigratie naar Nederland en publiceerde uitvoerig over wat die immigratie met Nederland doet.
In dit boek, Migratiemagneet Nederland, komt alle kennis en inzicht samen die Jan van de Beek de afgelopen twintig jaar verwierf. Waarom is het een taboe om uit te rekenen wat de immigratie kost? Wat maakt Nederland tot een populair migratieland? Komen vooral laagopgeleiden af op de uitkeringen en voorzieningen van Verzorgingsstaat Nederland?
'Migratiemagneet Nederland' is het langverwachte realistische boek over de actuele migratiestromen naar Nederland - hoe het werkt en hoe het beter kan. Jan van de Beek levert de feiten en de cijfers en draagt bij aan de oplossingen.
Hét boek rondom de grote nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling, van meesterverteller Paul van Loon.
13 oktober 1876. Ga NOOIT naar de abdij… waar het kwaad sluimert en onheil rondsluipt… Florian en Isabella mogen absoluut niet naar de abdij – volgens hun stiefvader Damian gebeuren daar mysterieuze dingen. Stiekem gaan ze toch – op de avond dat het orkest de Danse Macabre speelt. Verborgen achter de koorbanken zien Florian en Isabella hoe een zwarte schaduw over de muzikanten trekt en de abdij begint in te storten. De brokstukken vallen om hen heen - ze moeten ontsnappen! Dat is het begin van een avontuur vol angst – op de vlucht voor het Onnoembare dat op zoek is naar Isabella. Waarom? Wat wil het Onnoembare van haar?
Navalny’s laatste bericht aan de wereld, deels vanuit de gevangenis. Een oproep om door te gaan met het werk waarvoor hij zijn leven heeft gegeven.
Aleksej Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan ‘Patriot’ begonnen. Het omvat zijn levensverhaal: zijn jeugd, zijn wending naar activisme, zijn huwelijk en familie, zijn toewijding aan het uitdagen van het regime dat erop uit is hem het zwijgen op te leggen en zijn overtuiging dat verandering niet kan worden tegengehouden en onvermijdelijk zal komen. In levendig en spannend proza, inclusief nooit eerder gepubliceerde correspondentie vanuit de gevangenis, vertelt Navalny over onder meer zijn politieke carrière, de vele aanslagen op zijn leven, de levens van mensen die het dichtst bij hem stonden en de aanhoudende campagne die hij en zijn team hebben gevoerd tegen een regime dat steeds dictatorialer werd. ‘Patriot’ is Navalny’s laatste brief aan de wereld. Het is geschreven met de passie, humor, oprechtheid en moed waarom hij terecht werd geroemd. Een ontroerend verhaal van zijn laatste jaren, jaren die hij doorbracht in de meest wrede gevangenis ter wereld. Het herinnert ons eraan waarom de principes van individuele vrijheid zo fundamenteel zijn, en het is tevens een oproep om door te gaan met het werk waarvoor hij zijn leven heeft gegeven. Navalny’s weduwe Joelia Navalnaja: “Dit boek is niet alleen een testament van zijn leven, maar ook van zijn standvastige toewijding aan het gevecht tegen de dictatuur – een gevecht waarvoor hij alles heeft gegeven, en uiteindelijk zijn leven. Lezers zullen de man leren kennen die ik diep heb liefgehad, een man van grote integriteit en niet aflatende moed. Het delen van zijn verhaal eert niet alleen de herinnering aan hem maar zal ook anderen inspireren op te staan voor rechtvaardigheid en de waarden die er werkelijk toe doen nooit uit het oog te verliezen.”
We hebben onze soort Homo sapiens genoemd, ‘de wijze mens’, maar als mensen zo wijs zijn, waarom zijn we dan zo zelfdestructief? Waarom staan we op het punt ecologische en technologische zelfmoord te plegen? Op dit moment maken we de meest ingrijpende informatierevolutie in onze geschiedenis door. Om goed te kunnen begrijpen wat er gebeurt, moeten we leren van het verleden en analyseren welke rol informatie in ons leven speelt. Al eeuwenlang verkrijgt de mensheid macht door het verspreiden van informatie in de vorm van fictie, fantasieën en massale waanideeën. In Nexus neemt Yuval Noah Harari ons mee naar het stenen tijdperk, de heiligverklaring van de Bijbel, vroegmoderne heksenjachten, het stalinisme, het nazisme en de heropleving van het hedendaagse populisme, om de complexe relatie tussen informatie en waarheid, bureaucratie en mythologie, wijsheid en macht bloot te leggen. Hij onderzoekt hoe verschillende samenlevingen en politieke systemen in het verleden informatie hebben gebruikt om hun doelen te bereiken en orde te scheppen, ten goede en ten kwade. In de 21ste eeuw kan kunstmatige intelligentie ervoor zorgen dat we geen grip meer hebben op de verspreiding van waanideeën en onwaarheden. Door weloverwogen keuzes te maken, kunnen we de ergste uitkomsten wellicht nog voorkomen.
Dog Man doet zijn stinkende best in dit hilarische twaalfde avontuur.
Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk! Hij krijgt een tomatensap-bad om de stank te verdrijven en komt er knalrood uit. Maar daar houdt Dog Mans pech niet op. Het stadhuis is ingestort en onze held krijgt de schuld. Hij wordt naar de gevangenis gebracht… Ondertussen duikt er een slechterik op met een leger van AI-robots. Karel kan Dog Man helpen door met deze boef samen te werken. Maar nu is de stad wel in gevaar! Het wordt nog een hele kluif voor de Supermaatjes om iedereen te redden. Zoals altijd hilarisch vertaald door Tjibbe Veldkamp.