Een wervelende, uitbundige vertelling over de kant van Europa die voor de meesten onzichtbaar blijft. Irad Abergels kroeg in Parijs is het laatste toevluchtsoord voor de zusters en broeders van de nacht. Zijn moeder, Salomé Abergel, is verdwenen, en het meisje Hind vindt in de kelder van Salomé’s huis in de Rivierenbuurt in Amsterdam haar nagelaten schilderijen, beelden die tot haar spreken, waar ze ’s nachts van wakker ligt. 'Oroppa' gaat over hoe macht mensen dingen kan laten doen waarvan ze niet wisten dat ze ertoe in staat waren. En over degenen die weigeren nog deel te nemen aan dat systeem. Van Amsterdam tot Parijs, van Tunis tot Casablanca hebben ze levens opgebouwd, achtervolgd door spoken uit het verleden. En gezamenlijk heffen zij het glas: op Oroppa!
Eva Hermans-Kroot vertelt openhartig en ontwapenend hoe haar leven 180 ° draaide ‘Mocht je een lesje leven willen: lees dit boek van Eva. Het is prachtig.’ Tim Hofman Hoe is het om op je 22ste de diagnose ongeneeslijke longkanker te krijgen? Hoe beleven je partner, vriendinnen, ouders dat? En hoe is het als mensen altijd willen weten hoe het met je gaat, zelfs op het moment dat je een chemo-infuus in je arm geprikt krijgt? Hoe is het, om tegen alle verwachtingen in, toch nog de 26 aan te tikken? Om het concert van Beyoncé vanaf een brancard te aanschouwen? En hoe is het om écht alleen nog maar te doen waar je zelf zin in hebt? Er veranderde nogal wat, toen Eva van een gezonde, ambitieuze naar een ongeneeslijke, even ambitieuze twintiger ging. Een twintiger die heel veel dingen los heeft moeten laten, maar tegelijkertijd voller in het leven staat dan ooit. Eva vertelt in dit boek op openhartige, bij vlagen hilarische maar bovenal eigen wijze waar ze allemaal doorheen is gegaan en hoe ze dat beleefd heeft. Ook haar naasten komen aan het woord. Ondanks de diagnose ongeneeslijke (long)kanker die Eva Hermans-Kroot in 2021 kreeg, studeerde ze in 2023 cum laude af aan de communicatieopleiding van de Fontys Hogeschool. Met haar Instagram-account @longeneeslijk hield ze in eerste instantie haar directe omgeving op de hoogte van haar medische traject, maar dat groeide uit naar meer dan 500.000 volgers. Eva was in 2024 te zien in het tiende seizoen van het BNNVARA-programma Over Mijn Lijk en verscheen regelmatig bij Qmusic om Mattie en Marieke bij te praten over hoe het met haar ging. Ze woonde met haar man Matthijs in Tilburg, waar puzzelen ineens een noodzakelijke hobby werd. Eva Hermans-Kroot overleed op 30 november 2024. Hanneke Mijnster werkt als freelancejournalist voor onder meer Psychologie Magazine, &C en als vaste columnist voor Libelle. Ze schrijft columns, interviews en verhalen over zaken die het leven moeilijk en mooi maken. In juni 2024 verscheen haar eerste boek Hé is dit ook ADHD? bij Volt.
“Dit boek is bedoeld om jullie mee te nemen door de afgelopen jaren. Mee te nemen bij mijn laatste ritten door de motorclub wereld, mijn proces en mijn detentie. En om een andere zienswijze te geven op het beleid van de overheid, c.q. het OM, door de jaren heen. Ik vertel jullie ook over het effect dat het proces op mijn gezin, mijn vriendin, mijn kinderen én kleinkinderen heeft gehad. En nog steeds heeft. En wat het proces deed met mijn eigen gevoel van recht en onrecht. Plus, en misschien is dat wel het belangrijkste, vertel ik in dit boek dat me pijnlijk duidelijk is geworden dat broederschap een illusie is en dat het woord broer of brother een loos begrip is. Was ik naïef of had ik dit wel verwacht? Ik vertel het je in dit boek.” Captain Henk Kuipers Het proces tegen captain Henk Kuipers, ex-voorman van motorclub No Surrender, beheerste van 2018 tot ver in 2023 de voorpagina’s van landelijke kranten en vulde vele nieuwsuitzendingen. Journalisten, officieren van justitie en crimekenners buitelden over elkaar heen om hun mening te geven en het nieuws over de captain en zijn straf te duiden. De captain zelf kwam echter niet aan het woord. Maar het gedwongen, en later ook gekozen, stilzwijgen wordt nu verbroken. Henk Kuipers vindt het tijd om zijn kant van de zaak te vertellen en daarmee het eenzijdige verhaal dat in de pers verteld werd in evenwicht te brengen. Het is tijd om zijn mening te geven over het onderzoek en het jarenlange afluisteren van zijn huis, auto en het clubhuis en te spreken over het gebrek aan bewijs, de gekozen strafmaat, zijn detentie, hoger beroep en cassatie. Het is een verhaal met onbekende feiten, over strijd, afscheid en opluchting, over echte vrienden, maar ook een verhaal over een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Bad Standing, de bizarre ontknoping van een illusie is het boek dat alle verhalen uit de pers in het juiste perspectief zet en je mening over recht en onrecht voor altijd zal veranderen.
Als er ooit een tijd is geweest waarin het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen dan is het nu. Overgewicht verzwakt je gezondheid en verkort je leven, dus je moet er wat aan doen. Al meer dan 70 jaar krijgen we hetzelfde advies: minder eten en meer bewegen. Daarom zijn we massaal op dieet. Toch worden we steeds dikker. Echte Mannen Diëten Niet rekent voor eens en voor altijd af met de dieet industrie en laat je in 4 simpele stappen zien wat je wél kunt doen om een gezond gewicht, een platte buik en een sterk lichaam te krijgen. Dit allemaal zonder dieet, zonder calorieën te tellen en zonder een streng regime te volgen.
In Komt een land bij de dokter laat Michelle van Tongerloo zien hoe we weer beter voor elkaar kunnen zorgen.
Een dakloze, borstvoedende moeder die niet terechtkan in de opvang, een patiënt die bijna overlijdt aan iets wat binnen een consult van tien minuten verholpen had kunnen zijn, een man met hartfalen die van ziekenhuis naar ziekenhuis wordt gestuurd: het klinkt niet als Nederland. Toch is dat wat Michelle van Tongerloo in haar werk als straatarts tegenkomt. De schrijnende gevallen op haar spreekuur zijn een spiegel van een land waarin bestaanszekerheid steeds minder vanzelfsprekend is. Een land waarin werkenden geen woning kunnen vinden, patiënten verdwalen in een woud aan instanties en arbeidsmigranten niet de hulp krijgen waar ze recht op hebben. Zorg is een verdienmodel geworden, is de confronterende diagnose van Michelle van Tongerloo, en het helpen van mensen is steeds ingewikkelder. Maar ze weet het medicijn. Luisteren naar de patiënt in plaats van naar het systeem. Geven waar behoefte aan is in plaats van wat wordt voorgeschreven. Een groeiende groep organisaties en burgerinitiatieven laat zien dat het kan. Reacties: 'Gloedvol en geneeskrachtig.' -Arjen van Veelen 'Dit boek opent je de ogen.' -Kustaw Bessems 'Een bevlogen pleidooi.' -Danka Stuijver 'Verplicht voor iedere bestuurder.' -Tim ‘S Jongers
In het Scheveningen van de vroege jaren dertig lijkt niemand op de kleine Eva. Mensen voelen aan haar haar of vragen of haar kleur soms afgeeft. Haar adoptieouders benadrukken dat ze een van hen is als ze gepest wordt, maar niet iedereen denkt daar zo over. En zelfs nu nog, nu ze oud is en de tijden zijn veranderd, is kleur nog steeds een beladen onderwerp. Harriët Duurvoort tekende het levensverhaal van haar moeder (1928) op en loodst via haar verhaal de lezer door bijna een eeuw Nederlandse geschiedenis. 'De dochter' gaat over de pijn van migratie, liefde en beklemmende, soms verlammende loyaliteit. En over de zoektocht naar identiteit wanneer adoptie de lijnen met het verleden heeft afgesneden en onvindbaar gemaakt.
Zestien jaar lang droeg Angela Merkel regeringsverantwoordelijkheid voor Duitsland. Met haar handelen en haar houding drukte ze een stempel op de Duitse, Europese en internationale politiek. In dit boek blikt ze terug op haar leven in twee Duitse staten – tot 1990 in de DDR, en vervolgens in het herenigde Duitsland. Hoe is het haar als Oost-Duitse gelukt de eerste vrouwelijke kanselier van een verenigd Duitsland en één van de machtigste regeringsleiders in de westerse wereld te worden? Wat dreef haar? In Vrijheid beschrijft Angela Merkel het dagelijkse leven in de kanselarij, maar ook de zeer dramatische dagen en nachten toen ze in Berlijn, Brussel en elders beslissingen met grote impact moest nemen. Ze schetst hoe internationale samenwerking door de jaren heen veranderde en onder welke druk politici vandaag de dag staan bij het zoeken naar oplossingen voor complexe problemen in een geglobaliseerde wereld. Ze neemt ons mee achter de schermen van de internationale politiek en laat zien welke betekenis persoonlijke gesprekken kunnen hebben – en welke grenzen er zijn. Angela Merkel reflecteert op de mogelijkheden van politieke actie in een tijd van toenemende confrontatie. Haar memoires bieden een unieke kijk in het centrum van de macht – en vormen een overtuigd pleidooi voor vrijheid.
De Zoete Zusjes komen met hun allereerste kleurboek! Met 45 kleurplaten en meer dan 100 stickers.
Kleur mee met de Zoete Zusjes in het enige echte Zoete Zusjes kleurboek! Dit kleurboek met 45 vrolijke kleurplaten en meer dan 100 stickers staat garant voor uren knutsel- en kleurplezier. Ga aan de slag met stiften, kleurpotloden en glitterpennen en tover elke kleurplaat om tot je eigen kunstwerk.
In Voor altijd jong vertelt tiener Jade Kops over haar leven met kanker. Hoe blijf je lichtpuntjes vinden als je ongeneeslijk ziek bent? Voor lezers van Ziek gelukkig en Longeneeslijk.
Voor altijd jong vertelt het aangrijpende verhaal van Jade Kops, bekend van het Instagramkanaal @mijnlevenmetkanker_. In de zomer van 2021 wordt bij de dan veertienjarige Jade een zeldzame vorm van kinderkanker gediagnosticeerd. Haar leven verandert in één klap: van dansen, vriendinnen, werk en school, naar zware behandelingen en langdurige ziekenhuisbezoeken.
Na twee jaar chemo en bestralingen krijgt Jade begin 2023 de bloemenkraal, die een kinderkankerpatiënt ontvangt wanneer de laatste behandeling erop zit. De blijdschap duurt één dag: dan blijkt dat de kanker tóch terug is... en begint het hele proces van vooraf aan. Op 29 augustus 2024 krijgt ze te horen dat ze niet meer kan genezen.
In Voor altijd jong beschrijft Jade op eerlijke, pijnlijke en ontroerende wijze haar ziekteproces. Ze deelt intens verdriet, haar verlangen naar een 'gewoon' puberleven, maar ook de ontelbare lichtpuntjes die haar op de been houden. Voor altijd jong is een indrukwekkende ode aan positiviteit, geschreven door iemand die elke dag weer mensen weet te inspireren. Voor lezers van Ziek gelukkig, Alleen nog vandaag en Longeneeslijk.
'Jade is een kleine, grote, ontzettend menselijke held.' - Claudia de Breij
'Tranen in m'n ogen bij het lezen. Wat een mooi mens, wat een verhaal, wat een boek.' - Linda Hakeboom
Astrid Holleeder, auteur van de bestseller Judas, vertelt openhartig over de impact die de getuigenis tegen haar broer Willem heeft gehad op haar leven en dat van haar familie. Want weet je wat het is, As? Over tien jaar haal ik nog een ouwe koe uit de sloot. Astrid Holleeder leeft al jaren ondergedoken. Ze getuigde tegen haar broer Willem Holleeder en leeft sindsdien met de voortdurende dreiging van zijn wraak. In Wie praat, die gaat vertelt Astrid over haar leven in de schaduw van angst. Ze beschrijft de dagelijkse routines die nodig zijn om te overleven, de constante waakzaamheid, de voortdurende zorgen om haar familie, het gebrek aan steun en bescherming vanuit de overheid en de onmogelijkheid om een normaal leven te leiden. ‘Zodra ik wakker word in wéér een ander huis, sta ik op met zijn wraak.’ Astrid neemt de lezer mee in haar innerlijke strijd: de emotionele tol van haar getuigenis, haar worsteling met schuldgevoelens en de vrees om Miljuschka, Rich en Francis te verliezen. Ze deelt openhartig haar gedachten en gevoelens, waardoor de lezer een intieme blik krijgt op de impact van haar keuzes. Wie praat, die gaat is een aangrijpend verhaal over de kracht van familiebanden, de destructieve macht van wraak en de moed om te overleven in de meest extreme omstandigheden.