‘Het meest gedurfde en ongefilterde boek over de christelijke wereld dat je gaat lezen’ Ontdek RAUW – het onthullende boek dat een nieuwe kijk biedt op de christelijke wereld. Geschreven door Marcel Langedijk, bekend van biografieën over Gordon en Najib Amhali. RAUW neemt je mee in het leven van David de Vos. Al op jonge leeftijd koos hij ervoor zijn leven aan het geloof te wijden. Jarenlang preekte hij vanaf het podium, maar vocht ondertussen met zijn eigen demonen. In dit boek geeft David een rauwe en ongefilterde blik op de uitdagingen binnen zijn geloof en de worstelingen die hij persoonlijk heeft doorstaan. Het is meer dan een verhaal; het is een confrontatie met jezelf en een kijkje in een wereld waarin veel christelijke leiders zijn gevallen. Simpelweg omdat een leven met een masker niet vol te houden is. Sta je open voor het meest ongefilterde gesprek over de christelijke wereld? Dan is RAUW jouw must-read.
In de roman Luister van Sacha Bronwasser reist de lezer naar het Parijs van nu en die van de jaren tachtig en belandt in een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld.
Onweerstaanbaar beschrijft Sacha Bronwasser het Parijse leven in een roman die tot nadenken stemt. Bronwasser wekt Parijs tot leven in deze sterke roman over een au pair. Soepel en trefzeker voert ze de spanning op. - 5 sterren, de Volkskrant Het nieuws reisde snel, zoals dat soort nieuws doet. Ik wist dat het ook over jou ging zodra het eerste bericht uit Parijs kwam. Bijna zes jaar geleden nu, op een vrijdag de dertiende. Een datum als een slechte grap. Online meldden allerlei mensen zich 'veilig'. Vrienden, een nichtje, een ver familielid. Oud-studiegenoten, mijn eigen oud-leerlingen. Exposanten van de fotobeurs, je vakgenoten. Anderen, vage kenissen: het verbaasde me hoeveel bekenden aan de rand van het wereldtoneel rondhingen. Jij was daar ook, Flo, en op jouw profiel bleef het stil. Akelig stil, zegt men dan. Luister, de tweede roman van Sacha Bronwasser, neemt de lezer mee naar het Parijs van de jaren tachtig en nu, in een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld. 'Ingenieuze roman (...) Slim verteld en meesterlijk opgebouwd (...) Bronwasser snijdt veel aan in deze roman, maar houdt alles voorbeeldig in de hand. Luister is een roman die bewondering afdwingt.' - Trouw ‘Haar roman is een triomf.’ Arjan Peters 'Lees het, echt de moeite waard, dat is een aanbeveling van mij.’ Annemieke Bosman, Opium NPO Radio 4 ‘Sacha Bronwasser vindt taal voor alles wat zich niet of nauwelijks laat herinneren. Het effect is betoverend.’ – Niña Weijers
Dit boek gaat over de beweging van pioniers die nu al bruisen van morele ambitie. Een gids voor hoe ook jij het pad van morele ambitie kunt volgen. Morele ambitie is de wil om bij de besten te horen, maar met andere maatstaven van succes. Geen dik salaris, deftige titel of corner office, maar een carrière die is gewijd aan de beste oplossingen voor de grootste wereldproblemen. Dit boek gaat over de beweging van pioniers die nu al bruisen van morele ambitie. Een gids voor hoe ook jij het pad van morele ambitie kunt volgen. Rutger Bregman (1988) is historicus. Zijn boek De meeste mensen deugen is in 46 talen vertaald. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Reacties: ‘Krachtig en inspirerend’ Mabel van Oranje ‘Overtuigend’ Sander Schimmelpenninck ‘Fucking interessant’ Fidan Ekiz ‘Ongelofelijk knap geschreven’ Alexander Klöpping ‘Lees dit’ Hannah Prins ‘Een grote bron van inspiratie’ Jan Terlouw ‘Een wake-up call’ Anna Gimbrere ‘Fantastisch’ Tim Hofman
‘Razend interessant voor iedereen die wil weten hoe we in deze politiek onzekere tijden de democratie kunnen behouden.’ Alexander Pechtold, oud-partijleider D66. ‘Een vlijmscherpe analyse die zowel de zwakheden als de gevaren van populisme genadeloos blootlegt. Het zou verplichte kost moeten zijn voor de bovenbouw van middelbare scholen.’ Ap Dijksterhuis, schrijver en hoogleraar psychologie. ‘Een vloeiend betoog met wetenschappelijk onderzoek, politieke actualiteit en psychologische beroepservaring. Helpt de populist in jezelf te erkennen én het populisme tegen te gaan.’ Paul Dekker, hoogleraar Civil society University Tilburg. ‘Heel knap hoe Buijssen de resultaten van psychologisch onderzoek weet te verbinden met de politieke actualiteit, historische achtergronden en heel persoonlijke en alledaagse waarnemingen.’ Paul Schnabel, voormalig directeur Sociaal Cultureel Planbureau. ‘Een actueel , spannend en gedurfd boek! Een aanrader voor wie meer vat wil krijgen op de opkomst van het populisme in Nederland en daarbuiten. Huub Buijssen fileert uitspraken van ons zeer bekende politici en zoekt naar onderliggende retoriek en gemeenschappelijke thema’s. Vooral in de confrontatie met hedendaagse psychologische kennis toont hij zijn meesterschap met bijzondere en soms zeer originele vergezichten. Dat helpt! Zeker bij het begrijpen wat er aan de hand is en hoe ons daartoe te verhouden.’ Giel Hutschemaekers, hoogleraar Geestelijke Gezondheid, Radboud Universiteit Nijmegen. Mondiaal staat de democratie onder druk door de opkomst van het populisme. Over de hele wereld stellen mensen zich de vraag: wat is het geheim van de aantrekkingskracht van populistische leiders? En ook: hoe komt het dat politieke figuren juist ook de steun genieten van degenen die door hun ideeën en beleid het meest getroffen worden? De psycholoog Huub Buijssen maakt in dit boek duidelijk dat populistische politici appelleren aan universele menselijke instincten, emoties en verlangens waarvan we ons doorgaans niet bewust zijn. Hij laat zien dat de Amerikaanse populisme-expert Kirk Hawkins gelijk had toen hij zei: ‘In ieder van ons sluimert een populist.’ De boodschap van het boek is dat we populisme – in onszelf en bij anderen – pas kunnen bestrijden, als we de psychologie erachter begrijpen. Dit hoogst originele boek zal iedereen aanspreken die de recente politieke ontwikkelingen wil begrijpen. Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog, voormalig gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog. Hij schreef meer dan veertig boeken waaronder de bestsellers De heldere eenvoud van dementie en Als een dierbare depressief is. Boeken van verschenen in het Engels, Duits, Koreaans, Chinees, Pools, Zweeds, Deens en Tsjechisch.
Alex van Keulen, dé makelaar van Nederland en bekend van Kopen zonder kijken, geeft met Wat de gek ervoor geeft een bijzonder inkijkje in de wereld van het vastgoed.
Van een sm-villa die vele geheimen bewaart tot een professionele wietplantage in een woonboerderij. Van onverkoopbare huizen door houtrot of termietenplagen tot ontroerende getuigenissen van mensen die door scheidingen financiële schulden hebben opgelopen. Met een scherp gevoel voor humor en empathie neemt makelaar Alex van Keulen je mee op een reis vol onverwachte wendingen en emotionele momenten.
Alex brengt alle stappen van het verkoop- en aankoop-proces voor je in kaart. Waar let je op tijdens een bezichtiging? Welke gebreken komen het vaakst voor? Hoe kies je een makelaar? Welke valkuilen kun je verwachten? En hoe weet je wat een woning waard is?
Na het lezen van dit boek ben je een expert op het gebied van de woningmarkt en kun je meepraten met de makelaar.
‘Het lijkt op tv zo eenvoudig, maar een woning kopen is een intensief proces. Niemand had verwacht dat Kopen zonder kijken zo’n enorme hit zou worden. Mijn eerste reactie was: "Waar ga je acht stellen vinden die ons hun geld en toekomst toevertrouwen?" Maar door de gekte op de woningmarkt waren mensen radeloos.’ Alex van Keulen
‘Alex is een tv-ster geworden tegen wil en dank. Maar als je ziet hoe betrokken hij is bij de vele cases die we samen hebben gedaan, is het logisch dat hij de harten van onze kijkers heeft gewonnen. Dat hij de lezer gaat vermaken en ontroeren kan niet uitblijven.’ Martijn Krabbé
Dit boek gaat over de beweging van pioniers die nu al bruisen van morele ambitie. Een gids voor hoe ook jij het pad van morele ambitie kunt volgen.
Morele ambitie is de wil om bij de besten te horen, maar met andere maatstaven van succes. Geen dik salaris, deftige titel of corner office, maar een carrière die is gewijd aan de beste oplossingen voor de grootste wereldproblemen. Dit boek gaat over de beweging van pioniers die nu al bruisen van morele ambitie. Een gids voor hoe ook jij het pad van morele ambitie kunt volgen. Rutger Bregman (1988) is historicus. Zijn boek De meeste mensen deugen is in 46 talen vertaald. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Reacties: ‘Krachtig en inspirerend’ Mabel van Oranje ‘Overtuigend’ Sander Schimmelpenninck ‘Fucking interessant’ Fidan Ekiz ‘Ongelofelijk knap geschreven’ Alexander Klöpping ‘Lees dit’ Hannah Prins ‘Een grote bron van inspiratie’ Jan Terlouw ‘Een wake-up call’ Anna Gimbrere ‘Fantastisch’ Tim Hofman
Rond 1900 was Volendam een bruisende, internationale kunstenaarskolonie. Meesterverteller Jan Brokken wekt deze buitengewone en onderbelichte episode uit de Nederlandse (kunst)geschiedenis tot leven.
Achter de eenvoudige witte vitrages van het Volendamse Hotel Spaander ligt de kiem van een cruciale periode in de Nederlandse kunstgeschiedenis. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaander, de levendige avonden en de ateliers op de begane grond bleken vanaf 1881 een magneet voor grote getalen kunstenaars. Uit de hele wereld kwamen ze naar Volendam: ruim 1400 schilders, onder wie zo’n 200 vrouwen. Wat ze aan de Zuiderzee ontdekten waren de typisch Hollandse luchten en het destijds al beroemde Hollandse licht, maar ook verdraagzaamheid en openheid. Toch bleef Spaander als kunstenaarskolonie relatief onbekend – en dat is een kolfje naar de hand van Jan Brokken. Zoals hij stelt in De ontdekking van Holland : je weet altijd te weinig over je eigen land. Opnieuw wekt hij een fascinerende onderbelichte geschiedenis tot leven.
De tweeling van de dag en de nacht. Op hun vijfentwintigste verjaardag krijgen twee vrouwen een brief bezorgd die hun leven voor altijd zal veranderen. Ze zijn niet wie ze denken te zijn. Na een tragische gebeurtenis in het verleden is hun identiteit veranderd en wisten ze niet van elkaars bestaan. Maar na die ene bewuste brief komt daar verandering in. De maffiabaas, Amedeo Arcuri, heeft de opdracht gekregen deze bijzondere tweeling, na hun hereniging, veilig te houden. Maar in de wereld waarin ze terechtkomen is dat zo makkelijk nog niet. En de onmogelijke romance waar hij naar verlangt maakt het nog moeilijker. Perfecte harmonie is een tweeluik over geheimen uit het verleden, passievolle liefde en een band die ontstaat als zielsverwanten herenigd worden. Zodra ze bij elkaar zijn is alles precies zoals het moet zijn en kan niemand ze nog iets maken. Ook al mag hun ware identiteit nooit onthuld worden...
Tim Hofman heeft zich in zijn tien jaar als onderzoeksjournalist en programmamaker van onder andere BOOS, Pak De Macht en Over Mijn Lijk steeds beziggehouden met de vraag: Als we ervoor zorgen dat angst een minder grote rol speelt in ons bestaan, welke ruimte levert dat dan op? In Goede moed onderzoekt en bespreekt Tim Hofman angsten die onze samenleving stevig in de weg zitten. Hij zoomt in op onze persoonlijke angsten en overwegingen; waarom zijn we zo verslaafd aan persoonlijke groei, en is stilstand echt zo eng? Is deugen misschien niet zo spannend als men doet lijken? En hoe ga je om met faalangst (bijvoorbeeld als John de Mol op je zit te wachten)? Daarnaast zoomt hij uit, om zo onze maatschappij met een kritisch oog te bekijken. Want wat brengt bange politiek eigenlijk teweeg? Hoe gaan we met z’n allen door met vechten voor waar we voor staan als we daarbij voortdurend verbale klappen ontvangen, bijvoorbeeld op sociale media? En is de dood toch niet een verre vriend, in plaats van een almaar aanwezige vijand? Goede moed is een uitdaging om onszelf en onze omgeving eens te bekijken met frisse ogen, en te breken met vaste patronen en oude ideeën. Een boek gevuld met wat hoop en optimisme, maar ook met het nodige verzet tegen heersende opvattingen. In de pers ‘Het vlot geschreven boek beschrijft hoe onze angsten onszelf en een betere samenleving in de weg staan. En hoe je die angsten kunt overwinnen. Hofman put daarbij uit eigen ervaringen en anekdotes, waardoor het soms heel persoonlijk wordt’. Trouw ‘Tim Hofman laat, als hij onrecht ruikt, niet meer los.’ de Volkskrant ‘Omroepen staan voor de taak de nieuwe mediacultuur waar Hofman de exponent van is, ruim baan te geven (…). Een mediacultuur waarin transparantie en ethiek hoger worden aangeslagen dan betovering en sterrendom.’ NRC ‘Hofman heeft laten zien welke potentie onafhankelijke journalistiek heeft buiten de traditionele mediakanalen om.’ Villamedia.nl
'De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart’ is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.
In ‘De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart’, geschreven door Hanneke de Zoete, schieten Saar en Janna hun tante hulp. Die heeft namelijk een eigen taartenwinkel waar ze de allerlekkerste taarten en gebakjes verkoopt. En bijna elk jaar wint ze de eerste prijs bij het jaarlijkse taartenfestival. Bij tante Taart logeren is het leukste wat er is! Maar dan slaat het noodlot toe: tante Taart breekt haar been. Hoe moet dat nou met het logeerpartijtje, de winkel en de wedstrijd? Saar en Janna gaan samen met mama logeren in het superroze en zoete huis van tante Taart dat aan de winkel vast zit. Met de hulp van mama en het geheime taartrecept van tante Taart gaan ze de allermooiste regenboogtaart bakken voor de taartenwedstrijd. En ondertussen proberen ze ook nog de lekkerste cupcakes, tompoucen en gebakjes te verkopen in de winkel zodat die niet dicht hoeft. Lukt het de Zoete Zusjes om de winkel en de wedstrijd te redden? Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen. De uitvoering van dit (voorlees)boek is mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag. Dat maakt dit boek ook een perfect cadeau voor elk kind. Ter gelegenheid van een verjaardag, diploma, verhuizing, Sinterklaas, Kerstmis, of gewoon zomaar.