dit is een artikel van glaswebwinkel.be
Het inrichten van een logeer- dan wel hobbykamer: de basiselementen
Maandag 10 juni 2024
Foto: pexels.com
dit is een artikel van glaswebwinkel.be
In de Lage Landen wordt in deze eeuw meer dan ooit gehobbyd! Wie een ruimte over heeft in huis, kiest er niet zelden voor om deze in te richten als logeerkamer annex atelier. Een gezellig, praktisch vertrek waar de bewoner urenlang opgaat in zijn favoriete bezigheid: van kleding ontwerpen tot foto's bewerken en van beeldhouwen tot muziek maken. En blijft er iemand slapen, dan is het een kwestie van enkele handelingen verrichten om er een gastenkamer van te maken. Een aantal basistips voor deze dubbel functionele ruimte.
Met spiegels creëer je meer lichtinval en -weerkaatsing
Daglicht is bij veel hobby's belangrijk. Een schilder wil graag zijn kleuren kiezen bij natuurlijk licht en ook veel andere hobbyisten zijn hierbij gebaat. Bieden de vensters weinig lichtinval, dan plaats je enkele spiegels om meer licht te weerkaatsen. Sowieso is voor de al genoemde modeontwerpers een
staande spiegel een onmisbaar element. En een logé kan hem 's ochtends bij het aankleden ook wel gebruiken. Meer licht geeft je sowieso een beter humeur, dus onderschat niet de functie van die spiegels.
Comfortabele, kamerbrede werkbank aan de raamkant
Op de website van
glaswebwinkel zie je meer soorten spiegels, toepasbaar in elke ruimte. Zo is een ronde spiegel weer onmisbaar voor diegenen die als online make-upgoeroe carrière willen maken, net als de selfie-lamp voor de juiste belichting. Maar voor de meeste hobby's is een comfortabele en stevige werkbank nodig, waar je veel spullen op kwijt kunt. Deze plaats je om de bekende, lichtinval technische redenen aan de raamkant, en maak je kamerbreed zodat het geheel rustiger oogt. Ook eronder kun je veel materialen kwijt. Of je hier nu achter een computer kruipt of gaat boetseren: er is ruimte zat, als het even meezit zelfs voor twee personen.
De onmisbare slaapbank of opklapbed aan de andere kant (of een opblaas bed in de kast?)
De wand ertegenover vul je met een slaapbank of opklapbed. Zo is die ene gast die 's nachts de trein gemist heeft na een feestje, in één keer voorzien van een slaapplek. Er bestaan tegenwoordig trouwens ook betaalbare opblaasbedden die vrijwel geen ruimte innemen - een handige tip.
Wifi versterken of de boel analoog houden?
Tot slot het technische gedeelte. Wil je tussendoor even iets opzoeken op internet, maar reikt de wifi niet tot deze ruimte? Met een booster of versterker is dit probleem zo opgelost. Het is tenslotte eveneens fijn om je playlist tot je beschikking te hebben als je hier aan het rommelen bent. Hou je het liever geheel analoog omdat je hobby juist is bedoeld om niet de hele tijd online te zijn, dan koop je bij de kringloopwinkel een 'ouderwetse' stereo-set.
Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.