Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Dit is een artikel van cvkoopjes.nl

Welk materiaal is het beste voor radiatorombouw?

Donderdag 22 december 2022
Welk materiaal is het beste voor radiatorombouw?
Foto: Pexels / Jan van der Wolf - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van cvkoopjes.nl

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten radiatorombouw, waardoor misschien de keuze maken wat past nog veel lastiger wordt. Er zijn gelukkig wel een aantal populaire materialen voor radiatorombouw. Denk aan hout, MDF en metaal. Benieuwd naar wat de verschillende opties zijn voor radiatorombouw? Lees dan vooral even verder. In dit artikel bespreken we het.

Wat is radiatorombouw?
Radiatorombouw is eigenlijk een soort radiatorbekleding. Met radiatorombouw kun je jouw centrale verwarming stijlvol bekleden en deze bijvoorbeeld meer in lijn laten lopen met de stijl van het interieur in je woning.

Welke soorten radiatorombouw zijn er?
Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, zoals bij de meeste dingen geldt. Toch zijn er drie soorten die het meeste populair zijn als radiatorbekleding. Dat zijn namelijk de materialen: hout, MDF en metaal. Hieronder bespreken we wat de voor- en nadelen zijn van deze drie soorten radiatorombouw.

Radiatorombouw van metaal
Wanneer je een radiatorombouw hebt van metaal krijg je een strakke uitstraling en met de industriële trend ben je ook nog helemaal bij de tijd. Deze versie wordt niet alleen vanwege zijn uiterlijk steeds populairder, maar ook omdat metaal een goede warmtegeleider is. Dit is dan ook het grootste voordeel van een radiatorombouw van metaal: je behoudt zowel de convectie- als de stralingswarmte.

Radiatorombouw van hout
Een klassieke radiatorbekleding is er een van hout. Hout is zo veelzijdig, daar kun je iedere kleur en elke vorm van maken. Bij hout moet je er echter wel opletten dat je niet te veel warmte verliest. Dit komt omdat hout de warmte van de radiator niet kan overnemen. De convectiewarmte kan behouden worden indien je een goede constructie behoudt, maar de stralingswarmte gaat hier wel sneller verloren. Een houten radiatorombouw moet je nooit helemaal dichtbouwen, dus.

Radiatorombouw van MDF
Medium Density Fibreboard is een andere versie van hout waarmee je een goedkoper alternatief hebt dan hout. Wel geldt hier ook dat je een goede constructie moet creëren net zoals bij gewoon hout, om geen warmte te verliezen. Hier is het dus ook van belang dat je genoeg opening hebt in de bekleding van je radiator.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.9 °C
  • 6.2 mm
  • 8.2 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top