Bierproeverij Restaurant De Klink
Zondag 18 maart 2012BIDDINGHUIZEN - Op vrijdagavond 30 maart organiseert restaurant de Klink een bier en spijsavond. Tijdens deze bierproeverij krijgt u verschillende bieren te proeven met daarbij passende kleine gerechten.
"Bieroloog" Willem Spannenberg zal u meer vertellen over de herkomst en de bereiding van de te schenken bieren.
Bierproeverij is niet alleen voor mannen, maar ook vrouwen zijn van harte welkom om juist te proeven dat bier niet alleen maar voor mannen is.
De aanvang zal beginnen met een aperitief met een van de nieuwste bieren uit België, om vervolgens over te gaan naar het oudste pilsner van Europa: Urquell Pilsner. Urquell Pilsner wordt gebrouwen sinds 1842 in Tsjechië en verovert langzaam de Nederlandse biermarkt, hierbij wordt een salade van gerookte kalkoenborstfilet en appelstroop gegeten.
Vervolgens terug naar de paters van Grimbergen, sinds 1182 gaven de paters-brouwers zorgvuldig het recept door. Met evenveel oog voor traditie en kwaliteit worden de bieren van hoge gisting van Grimbergen door Alken-Maes gebrouwen. De abdij van Grimbergen is verscheidene malen verwoest door branden, maar steeds herrezen. De fenix symboliseert deze wederopstanding. Ook het geheim van het bier van Grimbergen bleef bewaard en wordt nog steeds gekoesterd.
Hiervan wordt eerst de Grimbergen Blond met Coquilles St. Jacques geproefd, gevolgd door de Grimbergen Dubbel met speenvarken en oesterzwammen.
De Klink heeft een fust op de kop weten te tikken, waarin al 3 jaar een Grimbergen Cuvée gelagerd zit. Dit fust wordt op vrijdag 3 februari aangeslagen.
Dit hooggegiste bier heeft bijna de smaak van port en past heerlijk bij een stoofpot van wild volgens de paters. Mocht er overhoopt toch wat zijn gebeurt met het bier dan kan er overgestapt worden op de Herfstbock van Grolsch, deze past ook prima bij de wildstoofpot.
Voor de liefhebbers van Palm Royal, is er een stamppot hutspot met bloedworst klaar gemaakt.
Om toch nog weer even terug te komen bij Grimbergen wordt er Grimbergen Tripel geproefd erbij wordt een geerecht geserveerd van geroerbakte zalm met vissaus afgeblust met een Grimbergen Tripel.
Als laatste de Mort Subite Xtreme Kriek, welke wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic en langzaam gerijpt op eikenhouten vaten.
Hieraan worden de sappigste en rijpste krieken toegevoegd wat dit artisanale bier zijn zéér fruitige kriekensmaak geeft. Daarbij wordt Luikse wafel met warme kersen en vanille ijs gegeten.
U bent dus van harte uitgenodigd om al deze lekkernijen te komen proeven.
De avond begint om 19.00 uur, en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De kosten zijn € 19,50 per persoon.
Reserveren voor deze avond is gewenst, telefonisch reserveren kan van donderdag tot en met dinsdag op tel.nr 0321-331465 vanaf 10.00 uur of dagelijks via http://www.deklink.nl.